لوگو دکتر زخم
همه چیز در مورد تاول پای دیابتی

تاول پای دیابتی 🦶🏻

تاول پای دیابتی اکثرا بر روی انگشتان و کناره های پا زده می شوند. اگر تاول ها از نوع دیابتی باشند به صورت چند طرفه و یا خوشه ای ظاهر می شوند. این تاول ها پر از مایع شفاف بوده و معمولا خارش و التهاب را به همراه دارد. برای درمان این مدل از تاول ها می توان از پماد و سپس بانداژ کردن استفاده کرد. البته دقت داشته باشید که روش درمانی در تمامی افراد یکسان نیست. در حالت کلی دلیل خاصی برای این مدل از تاول ها پیدا نشده است. اما باکتری هایی مانند کاندیدا آلبیکنز می تواند باعث عفونت آن ها شود. اکثر افراد دیابتی که دچار نوروپاتی هستند، این تاول را تجربه می کنند.

تاول پای دیابتی

تاول پای دیابتی چیست؟

تاول پای دیابتی که به آن بولوز دیابتیکوروم هم گفته می شود در افرادی که قند خون بالا دارند به وجود می آید. کسانی که بیماری دیابت دارند ممکن است در پای خود نمونه هایی از تاول ها را ببینند. برخی اوقات پزشکان اولین علائم قند خون بالا را مشکلات پوستی در نظر می گیرند. گاهی اوقات هم تاول ها ممکن است بدون دلیل ظاهر شوند و جای نگرانی نداشته باشند. بیماری های پوستی را همه افراد ممکن است در زندگیشان دچار شوند.

در حالی که افراد دیابتی بیشتر از همه مستعد مشکلات پوستی هستند؛ مشکلات پوستی مانند تاول ممکن است همراه با خارش، عفونت باکتریایی یا عفونت قارچی باشد.

افرادی که دچار بیماری دیابت هستند، ممکن است به ندرت این عارضه پوستی را تجربه کنند. تاول های دیابتی در هر کجای بدن ممکن است، به وجود بیایند بیشترین قسمتی که مستعد تاول دیابتی خواهد بود، پاها هستند.

دقت داشته باشید که سایز این تاول ها از چند میلی متر تا چند سانتی متر متفاوت خواهد بود و شیوع آن در مردان به نسبت خانم ها بیشتر است.

علت تاول پای دیابتی

بیشتر مبتلایان دیابتی که دچار تاول پا می شوند، سابقه عوارضی مانند نوروپاتی و نفروپاتی را دارند. تاول های معمولی پس از مدتی محو می شوند و نیاز به درمان های اساسی ندارند. در حالی که اگر تاول ها چرکی باشند، نیازمند معاینه و مراقبت های پزشکی خواهد بود.

این ضایعه ها اغلب بدون درد هستند و پس از خالی شدن مایعات درون آن احساس راحتی به پا می بخشند؛ همان طور که گفته شد بیماری های عصبی نوروپاتی یا نفروپاتی می توانند زمینه ساز بروز تاول پا باشند.

اگر افراد دیابتی کفش های مناسب نپوشند بر اثر اصطکاک کفش با پوست پا، تاول ها ظاهر می شوند پس لازم است تا حتما نکات مراقبتی بهداشتی را رعایت نمایند همچنین دقت داشته باشید که کفش نامناسب، راه رفتن به صورت طولانی مدت جزو علت های احتمالی بروز آن می باشد.

اگر می خواهید تا در مورد زخم پای دیابتی بیشتر بدانید حتما این مقاله از سایت را مطالعه کنید.

علائم نشان دهنده تاول پای دیابتی

به طور معمول تاول پای دیابتی در بیمارانی ایجاد می شود که نمی توانند به درستی قند خون خود را کنترل کنند. گاهی اوقات اصلا افراد از بالا بودن قند خون خود اطلاعی ندارند و تنها از بروز مکرر تاول های متوجه این بیماری می شوند.

توجه داشته باشید که در بعضی از مواقع این تاول ها دردناک یا حتی بدون درد می باشد از دیگر علائم رایج آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

✳️ اشکال نامنظم مانند گرد، بیضی، مربعی

✳️ داشتن عرضی حدود 15 سانتی متر یا بیشتر

✳️ به صورت منفرد یا خوشه خوشه ای ظاهر می شوند.

✳️ خارش و سوزش زیادی در آن ها احساس می شود‌.

نحوه تشخیص تاول پای دیابتی

تاول های دیابتی به سه صورت تاول اصطکاکی، تاول خونی یا تاول های گرما زدگی وجود دارند. اکثر افراد دچار بیماری دیابت، تاول هایی به شکل تاول سوختگی می زنند. علم پزشکی هنوز به طور کامل علت این عارضه را کشف نکرده است ولی در بیشتر مواقع علت آن را پوشیدن کفش های نامناسب می دانند.

تشخیص این مدل از تاول ها کار سختی نیست. افرادی که قند خون بالایی دارند اگر مدام مبتلا به تاول پا شوند، باید آن را تاول دیابتی در نظر بگیرند. عامل این مدل از تاول ها بعید نیست که عفونت های قارچی باشند.

ولی لازم است تا برای بررسی‌ های بیشتر حتما به بهترین کلینیک درمان زخم مراجعه نمایید.

پیشگیری از تاول پای دیابتی

راه های پیشگیری از تاول پای دیابتی

از جمله مهم ترین راه های پیشگیری از ایجاد تاول پای دیابتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

✳️ بهترین کفش را برای پوشیدن انتخاب کنید. کفش هایی که پاها را اذیت می کنند یا حس تنگی به پای شما دست می دهند را کنار بگذارید.

✳️ هر روز بعد از پیاده روی یا فعالیت های روزمره، پا های خود را با آب و صابون شستشو دهید. سپس با یک حوله نخی خشک کنید و در نهایت مرطوب کننده یا کرم مخصوص پا بزنید.

✳️ اگر علائم تاول مانند بر روی پا خود احساس کردید با پزشک مشورت کنید. با مشاوره های پزشکی و برخی آزمایش های لازم، خیال خود را از بابت تاول های دیابتی راحت کنید.

درمان تاول پای دیابتی

پزشکان معتقد هستند که تاول‌ پای دیابتی معمولا بدون هیچ گونه دخالتی دو الی سه هفته بعد از بروز، خوب خواهند شد. اکثر درمان هایی هم که برای تاول پا افراد دیابتی توصیه می شود، برای جلوگیری از عفونت آن ها است.

توجه داشته باشید که اگر تاول های بر روی پای افراد دیابتی، بزرگ، آب دار، دردناک و… باشد می‌ توان روش های درمانی زیر را استفاده کرد:

✳️ استفاده از کمپرس نرمال سالین: اگر خارش یا سوزش شدید در ناحیه تاول ها احساس می کنید می توانید از کمپرس نرمال سالین استفاده کنید.

✳️ بانداژ کردن: برای آن که تاول ها نترکند یا موجب حساسیت بیشتر نشوند.

✳️ آسپیراسیون: باین کار از عفونت شدید و مدام تاول جلوگیری خواهد کرد.

✳️ استروئید ها یا آنتی بیوتیک موضعی: اگر تاول های پا در افراد مبتلا به قند خون شدید باشد، پزشک دارو هایی از این قبیل تجویز خواهد کرد.

سوالات متداول

چه نوع ورزش‌ها و حرکات تقویتی در پیشگیری از تاول پای دیابتی مناسب است؟

ورزش ها و حرکات تقویتی پا نظیر پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا و … می تواند در پیشگیری از تاول پای دبایتی بسیار موثر باشد.

چگونه می توان از تاول پای دیابتی مراقبت کرد؟

شستشوی پا با آب و خشک کردن آن، استفاده از کرم های مرطوب کننده، انتخاب کفش مناسب، عدم دستکاری زخم جزء مهم ترین نکات مراقبتی محسوب می شوند.

نتیجه گیری

افراد مستعد قند خون بالا بهتر است هنگام مشاهده تاول پای دیابتی به پزشک مراجعه کنند. بعضی از تاول ها بی خطر است و بعد از مدتی بهبود پیدا می کند همچنین برخی دیگر ممکن است عفونتی باشند که درمان آن باید زیر پزشک متخصص انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط