معاینه پا در بیماران دیابتی باید چگونه انجام شود ؟ درمان انواع زخم پای دیابتی به چه روشی توصیه می شود؟ در چه مواردی قطع پای دیابتی بهترین گزینه برای درمان است ؟
لازم است فرد دیابتی برای معاینه پاهای خود دست کم سالی یک بار یا اگر پاهای او متحمل مشکل یا عارضه ای شده باشد سالی چند بار به پزشک و متخصص درمان زخم مراجعه کند تا معاینات زیر را انجام دهد:
در صورتی که فرد متحمل آسیب عصبی شده باشد پزشک علائم و نشانه های مربوط به مشکلات پا را بررسی می کند .
درک حس پا را تست می کند .
وضعیت گردش خون را در رگ های پا و ساق پا بررسی می کند .
نحوه مراقبت صحیح از پاها را به فرد دیابتی آموزش می دهد .
در صورت لزوم، کفش و کفی مخصوص برای فرد تجویز و طرز استفاده آن را توصیه می کند .
در صورتی که فرد قادر به کوتاه کردن ناخن های انگشتان پای خود نباشد، پزشک معالج این کار را به طور صحیح انجام می دهد .
فرد دیابتی در هر بار مراجعه به پزشک باید همکاری های لازم را انجام دهد و مشکلات مربوط به پاهای خود را بازگو کند . چه بسا ممکن است لازم باشد اقدامات لازم توسط درمانگر زخم انجام شود .
استفاده از کفش ها و کفی های طبی مخصوص برای پای دیابتی دارای اهمیت اند، آن ها می توانند اطراف پا را نرم نگه داشته و از پای دردناک یا پاهایی که تغییر شکل یافته اند محافظت کنند .
تاثیر مخرب دیابت بر شکل پاها
آسیب عصبی ناشی از دیابت می تواند منجر به تغییر در شکل پاها شود، بدین نحو که عصب آسیب دیده قادر به ارسال پیام به عضله های پا نبوده و عضله های پا ضعیف و نامتعادل می شوند و در نتیجه استخوان های پا و انگشتان پا به مرور تغییر شکل می یابند .
علاوه بر این ، آسیب عصبی ناشی از دیابت همچنین باعث بروز بیماری مفصلی شارکو، می شود. مشکلی که در آن مفاصل و بافت نرم پا تخریب میشوند .
مراحل اولیه بروز بیماری شارکو بدین صورت است که مفاصل سفت شده و در درون آن ها مایع جمع می شود . این در حالی است که این بیماری به سرعت پیش رفته و وخیم تر می شود و سرانجام استخوان ها جابه جا شده و پاها شکل بدی به خود می گیرند .
ممکن است فرد آسیب دیده ، درد حاصل از بیماری شارکو را احساس نکند و هم چنان روی پا خود راه برود، که این مساله مشکل را وخیم تر می کند و در نتیجه مفاصل آسیب دیده و استخوان پا ممکن است بشکند .
دکتر زخم بهترین کلینیک درمان زخم در تهران به صورت فوق تخصصی ارائه ی خدمات به شما عزیزان می باشد.
به منظور برقراری ارتباط با دکتر زخم از راه های ارتباطی زیر اقدام نمایید:
شماره های تماس: ۲۲۰۷۳۱۲۵ –۰۲۱ / ۵۲۴۸۰۲۴–۰۹۳۹ و صفحه اینستاگرام
خلاصه مطلب
در اخر باید گفت از آنجا که در بیماران دیابتی ، زخم پای دیابتی بسیار شایع است، لازم است تا مراقبت هایی را در نظر بگیرند . زخم پای دیابتی در صورت عدم توجه می تواند منجر به قطع پا گردد ، در کلینیک درمان زخم دکتر زخم خدمات درمانی توسط افراد متخصص در این زمینه ارائه می شود .