لوگو دکتر زخم
Search
Close this search box.

درمان زخم جراحی

درمان زخم جراحی

زخم جراحی یک برش پوستی می باشد که توسط چاقو با تیغ جراحی در طول پروسه ی جراحی ایجاد می گردد. همچنین زخم جراحی می تواند در نتیجه ی تخلیه در طی جراحی انجام شود. زخم های جراحی در سایز های متنوعی ایجاد می گردند. این زخم ها توسط بخیه ، بسته می شوند ولی برخی از این زخم ها نیازی به بخیه نداشته و به مرور و با گذشت زمان ، بهبود می یابند.

 دکتر زخم  به صورت فوق تخصصی با تکیه بر دانش نوین درمان انواع زخم و استفاده از متخصصین مختلف درحوزه های درمانی ، آماده ی ارائه ی خدمات به شما عزیزان می باشد.

به منظور برقراری ارتباط با دکتر زخم از راه های ارتباطی زیر اقدام نمایید:

شماره های تماس:   ۲۲۰۷۳۱۲۵ – ۰۲۱   /   ۵۲۴۸۰۲۴۰۹۳۹ 

صفحه اینستاگرام

انواع زخم جراحی

زخم های جراحی می توانند در یکی از چهار نوع زخم ناشی از جراحی دسته بندی شوند. این دسته بندی بر اساس میزان آلودگی یا تمییزی زخم ها ، احتمال عفونت و محل ایجاد زخم ، تعیین شده اند.

نوع یک : این زخم ها به عنوان زخم های تمییز شناخته شده و هیچ نشانه ای از عفونت یا ورم و باد کردگی وجود ندارد. این زخم ها معمولاً متوجه چشم ها، پوست و سیستم عروقی می باشد.

نوع دو : این زخم ها به عنوان زخم های نسبتاً آلوده شناخته می شوند. گرچه زخم هیچ نشانه ای از عفونت ندارد ولی به دلیل محل ایجاد زخم، در خطر آلودگی و عفونت قرار دارد. برای مثال زخم های ایجاد شده در سیستم گوارشی از این نوع زخم ها هستند و در معرض عفونت می باشند.

نوع سه : زخم جراحی که به موجب وارد شدن یک شیء خارجی به بدن از طریق پوست به وجود می آید، احتمال عفونت بالایی دارد و جزو زخم های آلوده به شمار می آید. برای مثال در حین بیرون آوردن گلوله ، محیط اطراف آلوده می شود.

نوع چهار : این نوع از زخم به عنوان زخم های آلوده و کثیف شناخته شده و معمولاً با مدفوع بیمار تماس دارد.

درمان زخم جراحی

علت ایجاد زخم جراحی

زخم جراحی معمولاً زمانی ایجاد می شود که جراح توسط تیغ جراحی، یک برش در بدن بیمار ایجاد می کند. انواع گسترده ای از شرایط پزشکی وجود دارد که نیاز به جراحی دارند. سایزو اندازه زخم به نوع جراحی و محل ایجاد زخم در بدن بستگی دارد.

احتمال عفونت زخم جراحی

هر نوع عمل جراحی ای ، تعدادی زخم جراحی به وجود می آورد. احتمال عفونت زخم جراحی بین 1 تا 3 درصد است. فاکتورهای خطر زا در ایجاد عفونت زخم جراحی  بستگی به شرایط جسمی و سلامت فرد دارد و از جمله می توان به دیابت یا سیستم ایمنی ضعیف اشاره کرد. افراد سیگاری و میان سالان یا کهن سالان و افرادی که اضافه وزن بیش از حد دارند، به احتمال بیشتری به عفونت مبتلا می شوند. جراحی های اورژانسی، جراحی های در ناحیه شکم و جراحی هایی که بیشتر از 2 ساعت به طول می انجامند، احتمال عفونت در آنها بالاتر است.

علائم عفونت زخم جراحی

اغلب مواقع زخم های جراحی به طور دقیق مورد نظارت پزشکی قرار گرفته تا روند درمان تقریباً کامل شود. عفونت می تواند پوست یا بافت زیر پوست را تحت تاثیر قرار دهد. علائم عفونت زخم جراحی به شرح زیر است:

  • افزایش درد و قرمزی در اطراف زخم
  • طولانی شدن دوره بهبود زخم
  • چرکی شدن زخم
  • بوی بد زخم و ترشحات اطراف زخم

در برخی موارد عفونت زخم جراحی می تواند به خشک شدن زخم یا عمیق تر شدن زخم منجر شود. همچنین تب می تواند یکی از نشانه های شایع عفونت باشد.

تشخیص عفونت زخم جراحی

یک پزشک با بررسی و معاینه زخم ، بررسی علائم شایع عفونت یا نمونه گرفتن بخشی از مایع جمع شده در زیر پوست، می تواند وجود عفونت را تشخیص دهد.

درمان زخم جراحی
درمان زخم جراحی

تعویض پانسمان زخم جراحی

درمان زخم های جراحی معمولاً به محل ایجاد زخم بستگی دارد. پانسمان جراحی به طور معمول بر روی زخم قرار داده می شود و در صورت نیاز به طور مرتب تعویض می شود.  پوست اطراف زخم نیاز به تمییز شدن و ضد عفونی شدن دارد و معمولاً با آب نمک و صابون به راحتی تمییز می شود. باید بدانید که شستشوی زخم بخیه بسیار مهم است. همچنین گاهی نیاز است تا زخم توسط آب نمک مداوماً خیس شود. بدین منظور می توان از یک اسپری آب نمک استفاده کرده و مداوماً محل را اسپری کرد.

درمان  زخم جراحی در خانه، می تواند شامل تعویض به موقع پانسمان و تمییز کردن محل زخم باشد. مسکن های معمول نیز می توانند برای کاهش درد بسیار مفید باشند. برخی مواقع قبل از ترمیم کامل زخم، بیمار از بیمارستان مرخص می شود. در این مورد مراقبت های در منزل و اجرای دستورالعمل ها، بسیار حائز اهمیت است. دنبال کردن باید ها و نباید ها که توسط پزشک تجویز می گردد، روند درمان را سرعت بخشیده و شانس ابتلا به عفونت را کاهش می دهد.

مراحل بهبود زخم جراحی

معمولاً عفونت زخم جراحی در طی 30 روز بعد از عمل رخ می دهد. زخم عفونی می تواند قرمز یا دردناک و داغ بوده و ترشح کند. برای درمان عفونت ، پزشک به بیمار آنتی بیوتیک تجویز کرده و یا برخی مواقع نیاز به باز کردن محل عفونی شده و چرکی و خارج کردن چرک می باشد. دوره نقاهت و بهبود کامل زخم جراحی متفاوت بوده و از چند هفته تا چند ماه طول می کشد. جراح باید نکات و مراقبت های لازم و مدت زمان مورد نیاز برای استراحت بیمار را به وی اطلاع دهد. برای بازگشتن به فعالیت های روزانه ، ورزش ها و فعالیت های ورزشی روتین و باز گشتن به محل کار، نیاز است تا شرایط بیمار بررسی گردد.

شکل ظاهری زخم جراحی بهبود یافته ، طبیعی و نرمال بوده و ظاهرش رو به بهتر شدن است. با مراقبت از زخم و تمییز نگه داشتن محل، می توان به کوتاه تر شدن طول درمان نیز کمک کرد.

علت خارش زخم جراحی

اکثریت مردم عقیده دارند که خارش زخم نشانه ی فرایند بهبود زخم است. ولی آیا پایه و اساس علی برای این خارش وجود دارد؟ خارش زخم همیشه وجود ندارد ولی در برخی از زخم ها در مواقع خاصی، فرد با کمی خارش مواجه می شود. این خارش زخم در زخم های ناشی از سوختگی خیلی بیشتر اتفاق می افتد . خارش پوستی در زخم های جراحی خیلی کمتر مشاهده می شود ولی در صورت وجود خارش ، این نشانه نگران کننده ای نمی باشد.

سایر مقالات ارائه شده:

درمان زخم بستر

درمان زخم سوختگی

درمان زخم بستر

7 پاسخ
  1. من جراحی لیپوساکشن کردم . بعد یه سری جای زخم برام مونده . میخوام بدونم این جاها هم از بین میره ؟؟؟؟

    1. – هرچه زودتر اقدام به رفع این اسکارها کنید نتیجه ی مطلوب تری کسب می کنید. اسکارهای قدیمی تر کمی دیرتر رفع می شوند. به منظور دریافت اطلاعات بیشتر می توانید، با کلینیک درمانی دکتر زخم تماس بگیرید و با تعیین وقت قبلی ، به منظور درمان جای زخم ناشی از جراحی خود، مراجعه کنید.

  2. سلام من عمل بینی داشتم بعد از یک هفته بخیه ها توسط دکتر کشیده شد دو روز بعد زخم از دو جا اندازه دوتا دونه کنجت باز شد لطفا راهنمایی کنید که مشکلزاس بعدا یا خود بخود بهبود پیدا میکنه و طبیعیه؟

  3. سلام من عمل سینوس (کیست مویی) داشتم الان دو هفته گذشته هر روز هم شستشو و پانسمان میکنم ولی دو روزی هست محل بخیه ها خارش بسیار بسیار وحشتناکی گرفته این نشانه چیست ؟دکتر گفته سه هفته بعد از عمل برای بخیه ها بیا امکانش هست من الان برای باز کردن بخیه برم یا حتما سه هفته طی شود؟

    1. سلام. ابجاد خارش معمولا علامت خوبی در درمان زخم است و بهتره طبق نظر پزشکشون عمل کنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط