لوگو دکتر زخم
Search
Close this search box.

درمان زخم بستر؛ 10 اقدام سریع و کاربردی

درمان زخم بستر مهم‌ترین مسئله برای افرادی است که به این عارضه مبتلا هستند. زخم بستر نوعی زخم فشاری و زخم باز است که در اثر وارد شدن فشار زیاد و طولانی مدت برروی مناطقی از استخوان مثل ران، لگن، زانو ها ایجاد می شود. در افرادی که از شرایط خاص پزشکی مانند دیابت رنج می برند، احتمال بروز زخم بستر به طبع چند برابر می شود. برای آشنایی با بهترین روش درمان زخم بستر تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

00:51
truncate dir-rtl

درمان زخم بستر عمیق

چرا درمان زخم بستر اهمیت زیادی دارد؟

اهمیت درمان زخم بستر

این نوع عارضه پوستی بیشتر برای افرادی اتفاق می‌افتد که بیمار هستند و نمی توانند زیاد حرکت کنند یا مجبورند برای مدت طولانی در یک وضعیت بنشینند یا دراز بکشند. مریض بودن، پیر شدن یا ضعیف بودن اصلی‌ترین مواردی هستند که احتمال ابتلا به زخم بستر را افزایش می دهند.

زخم بستر می تواند به سرعت ایجاد شود. اکثر زخم‌های بستر می‌توانند با درمان بهبود یابند. در صورت اهمیت ندادن به درمان زخم بستر ممکن است بافت نکروز شود و آسیب جبران‌ناپذیری به فرد وارد شود. در نتیجه از پیشگیری از زخم بستر و درمان آن در صورت ابتلا نباید غافل شد.

درمان زخم بستر چگونه است؟

درمان زخم بستر شامل کاهش فشار روی پوست آسیب دیده، مراقبت از زخم ها، کنترل درد، جلوگیری از عفونت و حفظ تغذیه مناسب است. این درمان بر اساس مرحله، اندازه و عمق زخم صورت می گیرد. برخی اقدامات مهم برای درمان زخم بستر به شرح زیر است:

1. کاهش فشار و تغییر وضعیت

یکی از مهم ترین اقدامات در درمان زخم بستر، کاهش فشار وارد شده به ناحیه درگیر است، به همین خاطر پوزیشن و وضعیت قرار گیری فرد بایستی مرتب تغییر کند. افرادی که از ویلچر استفاده می کنند، پوزیشن نشستن و وزن وارده به یک ناحیه بایستی هر پانزده دقیقه یک بار تغییر کند. افراد بستری نیز باید هر دو ساعت یک بار حرکت داده شوند.

2. تمییز کردن زخم

در مراحل اولیه زخم بستر، توصیه می شود به طور مرتب آنها را با آب و صابون ملایم تمیز کنید. علاوه بر این، هنگام تعویض پانسمان زخم بستر، تمیز کردن هر زخم باز با محلول نمکی برای جلوگیری از عفونت و بدتر شدن وضعیت مهم است. این کار، به تسریع روند بهبودی زخم نیز کمک می کند، اما این نکته را در نظر داشته باشید که زخم بلافاصله باید خشک شود. (شستشوی زخم بستر)

3. استفاده از تشک

استفاده از تشک های مناسب، و یا قرار دادن بالشت در نواحی که بیشتر تحت فشار هستند، یکی از راه های متعادل کردن فشار وارده به تمامی قسمت ها و سطوح بدن می باشد. به عنوان مثال می توان هنگام خواب، بالشتی را میان مچ و زانو قرار داد.

4. پوشاندن زخم

استفاده از انواع خاصی از پانسمان‌ها مانند پانسمان‌های ضد میکروبی، هیدروکلوئیدی یا آن‌هایی که حاوی اسید آلژینیک هستند، می‌تواند مؤثرترین درمان برای زخم بستر باشد.

5. استفاده از کرم

استفاده از کرم های آنتی باکتریال می تواند به طور موثری با عفونت در حال گسترش در زخم مبارزه کند و از پوست آسیب دیده در برابر انتشار بیشتر محافظت کند. کارآمدترین و سریع ترین روش برای درمان زخم بستر، خرید کرم های تخصصی است که برای بهبود آنها طراحی شده است.

6. برداشت بافت مرده پوست

با راهنمایی پزشک می توان از ابزارهای تخصصی برای برداشتن بافت مرده از پوست استفاده کرد تا روند بهبود زخم بستر را بهبود بخشد.

7. استفاده از آنتی بیوتیک

برای رفع عفونت های پوستی یا استخوانی که در نتیجه زخم بستر رخ می دهد، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک خاصی را تجویز کند که باید مصرف شود.

8. استفاده از فاکتورهای پلاکت

ژل Regranex یا Becaplermin یک درمان موثر برای زخم بستر و زخم دیابتی است. حاوی فاکتورهای رشد از پلاکت های خون است و فقط باید طبق دستور پزشک استفاده شود.

9. جراحی

زخم‌های بستری که در مراحل 3 یا 4 عمیق هستند یا ناحیه وسیعی از پوست را تحت تاثیر قرار می دهند ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. این می تواند شامل برداشتن بافت مرده، تمیز کردن زخم و بخیه زدن آن باشد. در برخی موارد، جراحی تنها راه موثر برای درمان زخم بستر است.

10. درمان سایر مشکلات همزمان با زخم بستر

یکی از موانع بهبود این بیماری وجود شرایطی مانند دیابت، سوء تغذیه، کم خونی و بی اختیاری ادرار یا مدفوع است. این شرایط در درمان زخم بستر مشکل ایجاد می کند و نیاز به مدیریت دارد. در نتیجه، پزشکان رسیدگی به این بیماری های زمینه ای را به عنوان بخش مهمی از درمان زخم بستر در اولویت قرار میدهند.

بیشتر بخوانید: زخم بستر در بیماران سرطانی

بهترین و سریع‌ترین درمان زخم بستر

بهترین درمان زخم بستر

درمان سریع زخم بستر در مراحل اولیه بسیار مهم است و توصیه می شود از ترکیبی از درمان ها برای نتایج بهتر و سریعتر استفاده کنید. با این حال، مهم است که قبل از استفاده از هر کرم یا درمان خانگی با پزشک مشورت کنید.

درمان زخم با فشار منفی یکی از راههای درمان زخم بستر است. این روش شامل استفاده از یک دستگاه مکنده برای از بین بردن تدریجی مایع عفونی از زخم و کمک به روند بهبود آن است.

بیشتر بخوانید: زخم بستر در سالمندان

سخن آخر

همانطور که در این مطلب خواندید زخم بستر در واقع درجات مختلفی دارد که لازم است تا حتما برای درمان زخم بستر به بهترین مرکز درمان زخم مراجعه کنید. یکی از مراکز درمانی زخم بستر در تهران، بهترین کلینیک درمان زخم است که با جدیدترین روش های درمانی به درمان انواع زخم های بستر و پیشگیری از گسترش عوارض آن ها می پردازد. در انتها توجه داشته باشید که در خصوص انجام تمامی کارها گفته شده لازم است تا حتما با پزشک مشورت کنید و به طور خودسر هیچ کار را انجام ندهید.

سوالات متداول درمان زخم بستر

در صورت عدم درمان زخم بستر چه مشکلاتی برای فرد ایجاد می شود؟

چشم پوشی و عدم درمان زخم بستر مشکلات مختلفی را از جمله عفونت پوست، مشکلات شدید پوستی، سرطان پوست و ایجاد عفونت های گشنده پوستی را به همراه دارد.

آیا برای درمان زخم بستر پانسمان کردن مفید است؟

پانسمان کردن پوست به منظور محافطت از پوست شما و پیشگیری از ایجاد عفونت می تواند بسیار مفید باشد ولی قبل از هر چیزی لازم است تا حتما در خصوص انجام پانسمان با پزشک خود صحبت کنید چرا که ممکن است بسته به نوع و اندازه زخم پانسمان و … متفاوت می باشد.

یک پاسخ
  1. پدربزرگ من الان چند سالیه که به خاطر سکته ای که داشته نمی تونه راه بره و بیشتر روزو توو رختخواب می گذرونه. تا این حد هم احتمال زخم بستر وجود داره؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط