Search
Close this search box.

بیماری برگر چیست و چگونه درمان می شود؟

 بیماری برگر بیماری نادری است، در این بیماری رگ های خونی ملتهب شده و لخته خونی مسیر رگ ها را مسدود می‌کند، به بافت های پوستی آسیب رسانده و به عفونت منجر می‌شود. در ابتدا در دست ها و پاها وسپس در مناطق بزرگتری مثل بازوها نمایان می‌شود. این بیماری در مردان جوان سیگاری شیوع بیشتری دارد و از انگشتان دست و پا شروع می‌شود، به تدریج به عروق بالاتر رسیده و موجب کبودی و تغییر رنگ پوست می‌شود. 

بیماری برگر چیست؟

نام دیگر بیماری برگر نفروپاتی IgA است. بیماری کلیوی می‌باشد که IgA در کلیه رسوب کرده و به بافت ها آسیب رسانده و آنها را ملتهب می‌کند. بیماری برگر موجب لخته شدن خون در سرخرگ ها و مسدود شدن مسیر رگ ها می‌شود. قسمت های لخته شده کبود می‌شوند. یکی دیگر از واکنش های بدن ورم کردن در قسمت های لخته شده است. احتمال مبتلا شدن به این بیماری در افراد غیر سیگاری کم است. شیوع این بیماری در مردها در سنین 20 تا 40 سال بیشتر است. 

به طور قطع آزمایشی برای تایید ابتلا به این بیماری وجود ندارد ولی پزشک متخصص با انجام آزمایش هایی برای رد موارد شایع اقدام می‌کند. آزمایش هایی همچون: آزمایش خون، آزمایش آلن و آنژیوگرافی. بیماری برگر شیوع جهانی دارد و احتمال ابتلا در مردان به دلیل استعمال بیشتر دخانیات نسبت زنان بیشتر است. برای درمان این بیماری لازم است تا به بهترین کلینیک درمان زخم مراجعه نمایید.

علائم بیماری برگر

  • درد و سوزش در دستها و پاها
  • بی حسی در دستها و پاها
  • تغییر رنگ دست ها و پا به رنگ قرمز یا آبی
  • درد هنگام فعالیت ظاهر شده و در هنگام استراحت آرام می‌شود 
  • کمرنگ شدن یا بیرنگ شدن انگشتان پا و دست در زمان سرما
  • ایجاد زخم های باز و دردناک بر روی انگشتان دست و پا 

برخلاف زخمهای دیگر این زخم ها بهبود پیدا نمی‌کنند و ممکن است باعث از بین رفتن بافت شوند.

بیشتر بخوانید: درمان قارچ ناخن

راههای پیشگیری ابتلا به بیماری برگر

 انجام فعالیت های بدنی و ورزش کردن به خصوص پیاده روی احتمال مبتلا شدن به این بیماری را کاهش می‌دهد. مراقبت های روزانه پوستی عامل پیشگیری از بیماری برگر است. در هنگام ایجاد بریدگی در دست و پا با آب گرم وصابون محل بریدگی شسته شود و از ضدعفونی کننده استفاده کنید و در معرض سرما قرار نگیرید.

علل بیماری برگر

سیگار و نیکوتین: 

بیماری برگر با مصرف نیکوتین و سیگار کشیدن نمایان می‌شود. این بیماری باعث تورم شریان های خونی و رگ ها و سیاهرگ ها در دست و پا و ساق ها می‌شود. باعث انقباض و انسداد رگها می شود و بیشتر در مردانی که استعمال دخانیات دارند . کشیدن سیگار موجب سفت شدن رگ های خونی می شود و در افراد مبتلا به بیماری برگر رگ ها به قدری سفت شده و میزان اکسیژن رسانی به رگها کم می‌شود و در نهایت موجب مرگ بافت ها می‌شود.

بیماری لثه:

عفونت طولانی مدت در قسمت لثه ارتباط با این بیماری دارد.

علائم بیماری برگر 

بروز علائم در بیماران برگر متفاوت است. سردی دست و پا را به همراه دارد. موجب التهاب و کبودی در دست ها و پاها می‌شود. در هنگام فعالیت و راه رفتن به دلیل انسداد رگ ها درد در قسمت پا ظاهر می‌شود. در صورت ادامه یافتن بیماری و عدم درمان به بافت ها آسیب رسیده و موجب نابودی بافت می‌شود و ممکن است نیاز به قطع انگشتان دست و پا شود. 

را ههای تشخیص بیماری برگر

آیا بیماری برگر واگیردار است؟

بیماری برگر در اثر استعمال دخانیات و استفاده مداوم نیکوتین نمایان می‌شود و برخی معتقدند به دلیل اختلال در سیستم ایمنی بدن به وجود می‌آید. اما هنوز اسناد موثقی در مورد واگیردار بودن بیماری وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: درموپاتی دیابتی

راه های تشخیص بیماری برگر

برای این بیماری تست تشخیصی خاصی وجود ندارد ولی از آزمایشها برای رد کردن بیماریهای مشابه استفاده می‌شود.

  • سونوگرافی‌، پلتیسموگرافی‌ برای‌ کمک‌ به‌ تشخیص‌ کاهش‌ جریان‌ خون‌ در رگ‌های‌ محیطی‌
  •  آرتریوگرافی‌ یعنی عکسبرداری از سرخرگ ها به منظور یافتن محل دقیق ضایعات عروقی 

شیوه درمان بیماری برگر چگونه است؟

1. بهبود علائم و جلوگیری از عوارض بیشتر اهداف اصلی درمان محسوب می‌شوند.

2. در صورتی اقدامات درمان به خوبی پیش می‌رود که بیمار موفق به ترک سیگار شود. برای این کار میتوان در برنامه های مخصوص ترک سیگار شرکت کرد.

3. تا حد ممکن بیمار در معرض هوای سرد قرار نگیرد و از شلوار و جوراب و دستکش گرم استفاده کند .کوتاه کردن ناخن به آرامی انجام شود تا از آسیب رسیدن به پوست جلوگیری شود.

4. بیمار از جوراب‌ نخی‌ یا پشمی‌ استفاده کند (جوراب از جنس مصنوعی و پلاستیکی نباشد).

5. برای‌ حفاظت‌ از پاها از کفی‌ مناسب‌ و پوشش‌ نرم‌ داخل‌ کفش‌ استفاده‌ شود.

6. در هنگام بیرون رفتن از کفش مناسب استفاده کرده و پابرهنه جایی نروید.

7.از داروهای گشادکننده عروق برای بهبود سلامتی بیمار تجویز می‌شود.

8.هیچ رژیم غذایی خاصی توصیه نمی‌شود.

9.از انواع داروهای آسپرین و آنتی بیوتیک و مواد ضد انعقادی استفاده می شود.

10.برای جلوگیری از ساییده شدن انگشتان به هم بین آنها از پنبه یا پشم استفاده کنید.

نتیجه گیری

در صورت وجود احساس درد غیر قابل تحمل در هنگام فعالیت  و کبودی و بی حسی در قسمت دست و پا و ابتلا یکی از اعضای خانواده به این بیماری به کلینیک دکتر زخم مراجعه کنید و مراحل درمان را با آرامش پیش ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط