لوگو دکتر زخم
بیماری های ناخن

بیماری های ناخن

بیماری های ناخن

بیماری های ناخن را می شناسید؟

ناخن ها از بخش حساس انگشت ها در برابر آسیب و ضربات محافظت می کنند.
ماتریکس ناخن، بخش پنهان ناخن است که وظیفه محافظت و رشد ناخن را بر عهده دارد.
قسمت تای ناخن، ناخن را در جای خود ثابت نگه می دارد و به فرم دهی بستر ناخن نیز کمک می کند. این بخش، از ورود میکروب به پوست زیر ناخن پیشگیری می کند.

تغییر رنگ ناخن

ناخن در حالت طبیعی، به رنگ صورتی کم رنگ می باشد. قسمت انتهایی ناخن که به انگشت می رسد، سفید رنگ است. اما گاهی شاهد تغییر رنگ و بی رنگ شدن ناخن ها به دلایل زیر هستیم:
– مصرف سیگار و دخانیات
– مصرف برخی داروهای شیمی درمانی
– عفونت پوست زیر ناخن
– آسیب پوست زیر ناخن
– ابتلا به بیماری های سیستمیک مانند بیماری های کبدی
– مشکلات کلیوی

بیماری های ناخن
بیماری های ناخن

فرو رفتن ناخن در گوشت

در چنین شرایطی، ناخن از کناره به داخل پوست فرو می رود که منجر به بروز درد و عفونت خواهد شد. معمولا زمانی که ناخن ها کوتاه نشوند و یا ناخن، نوک تیزی داشته باشد، شاهد بروز این اختلال هستیم. به همین خاطر اغلب توصیه می شود به بهداشت ناخن ها اهمیت داده شود، کوتاه نگه داشته شوند و از کفش های مناسب نیز استفاده شود.
پوشیدن جوراب، از وارد آمدن فشار به ناخن پیشگیری می کند. یکی دیگر از نکات، بررسی ناخن ها است تا مشکلات این چنینی در همان مراحل اولیه تشخیص داده شوند.

– درمان فرو رفتن ناخن در گوشت

1- بلند کردن ناخن

جهت انجام این شیوه، پزشک ناخن را از گوشه بلند کرده و پنبه ای را زیر آن قرار می دهد. با این کار، ناخن از پوست جدا شده و امکان رشد ناخن بالاتر از لبه ناخن فراهم می گردد.

2- برداشتن مقدار جزئی ناخن

این درمان، در موارد شدیدی که علائمی از قرمزی، درد و ترشح وجود دارد توصیه می شود. قبل از برداشتن ناخن، انگشت بی حس خواهد شد.
3- برداشتن ناخن و بافت

در صورتی که این اختلال در یک انگشت تکرار شود، برداشتن ناخن و بافت زیرین آن در کلینیک زخم، توصیه می شود.

عفونت ناخن

پارونیشیا یا عفونت ناخن، توسط باکتری به نام کاندیدیا ایجاد می شود. بسته به علت بروز عفونت، این اختلال می تواند روند پیشرفت آهسته و یا سریعی داشته باشد. عفونت ناخن به دو دسته حاد و مزمن تقسیم می شود.
عفونت حاد، معمولا در اطراف ناخن مشاهده می شود، روند پیشرفت سریعی دارد و به دلیل مانیکور، ترومای فیزیکی و یا آویزان شدن پوست از کناره ناخن ایجاد می شود.
عفونت مزمن ناخن، پیشرفت آهسته ای دارد و اغلب بعد از چند هفته، عفونت مجدد بر می گردد. این نوع عفونت بیشتر در میان افرادی که دست هایشان در آب قرار دارد، شایع می باشد، چرا که رطوبت باعث تسریع رشد باکتری ها و قارچ ها می شود.
– قرمزی پوست اطراف ناخن
– سفت شدن پوست اطراف ناخن
– ترشح
– تغییر رنگ و فرم ناخن
از جمله علائم عفونت ناخن می باشند.

درمان عفونت ناخن

معمولا اقدامات خانگی به درمان بیماری های ناخن کمک می کنند. در صورت مشاهده چرک، می توانید ناخن را چندین مرتبه در طول روز در داخل آب گرم قرار داده و بلافاصله خشک کنید.

در موارد شدید، آنتی بیوتیک نیز برای فرد در نظر گرفته خواهد شد.

گاهی، مایع درون آبسه ها و تاول ها باید توسط پزشک تخلیه شوند، تا علاوه بر تسکین درد، روند بهبود نیز تسریع یابد.
درمان عفونت مزمن ناخن، پروسه پیچیده تری دارد و با درمان های خانگی بهبود نمی یابد. در صورتی که میزان عفونت شدید باشد، جراحی و برداشتن قسمتی از ناخن توصیه می شود.

ترجمه: دکتر زخم

سایر مقالات:

درمان زخم عفونی

درمان زخم بستر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط