Search
Close this search box.
تصویر دلخراشی از زخم باز

زخم باز

زخم باز

زخم باز به آسیبی گفته می شود که باعث شکستن بافت داخلی یا خارجی بدن شود. این بافت معمولاً شامل پوست است. هر شخصی در شرایطی خاص می تواند زخم باز را تجربه کند. اغلب زخم های باز خفیف هستند و می توانند در منزل درمان شوند.
افتادن از بلندی، برخورد با اجزای تیز و برنده و تصادف با ماشین از متداول ترین دلایل زخم باز هستند. در صورتی که تصادف شدید باشد باید سریعاً به صورت اورژانسی برای درمان اقدام گردد. مخصوصاً در مواردی که فرد دچار خونریزی می شود و یا خونریزی بیشتر از 20 دقیقه به طول می انجامد، درمان زخم به صورت اورژانسی باید انجام گیرد.

انواع زخم باز

چهار نوع زخم باز وجود دارد که بر اساس علت به وجود آمدن زخم دسته بندی می شوند:
– ابرژن : در صورتی که پوست با سطح تیز و سختی در تماس قرار گیرد، این نوع زخم ایجاد می شود. در این نوع زخم خونریزی زیادی دیده نمی شود ولی زخم نیاز به تمیز شدن دارد تا از عفونت پیشگیری شود.

– پارگی:

این نوع از زخم به صورت برشی عمیق بروز می کند و در برخورد با چاقو، ابزار و ماشین آلات ایجاد می شود. در موارد شدید این نوع زخم، خونریزی می تواند بسیار شدید و سریع باشد.

تصویر دلخراشی از زخم باز
تصویر دلخراشی از زخم باز

– سوراخ شدن:

سوراخ شدن به معنای ایجاد یک حفره کوچک در اثر یک ابزار بلند و تیز مانند سوزن است. گاهی اوقات ضربه با گلوله می تواند باعث زخم سوارخ دار شود. این نوع از زخم ها احتمالاً خونریزی ندارند ولی می توانند به قدری عمیق باشند که به بافت ها و ارگان های داخلی بدن ضربه بزنند. حتی در صورتی که به نوع خفیف این نوع زخم مبتلا هستید به پزشک مراجعه کنید تا تیتانوس تزریق شود و از عفونت پیشگیری شود.
– اویولیشن:

این نوع از زخم باعث پاره شدن کامل یا نیمه کامل پوست و بافت های زیرین می شود. در تصادفات شدید، ضربه با گلوله، انفجارها و … شاهد زخم اویولیشن هستیم که خونریزی شدیدی دارد.

عوارض زخم باز

عارضه اصلی زخم باز احتمال عفونت است. در صورتی که به انواعی از زخم که خونریزی شدیدی دارند و یا عفونی شده اند مبتلا هستید، سریعاً به کلینیک زخم مراجعه شود تا درمان مناسب صورت گیرد.
خونریزی مداوم که به فشار مستقیم پاسخ ندهد، می تواند نشانه خطرناکی باشد.

در صورتی که علائم زیر بروز کند، احتمالاً زخم عفونی شده است:
– افزایش ترشحات از زخم
– ترشح غلیظ سبز، زرد یا قهوه ای رنگ
– ترشح بو دار از زخم
احتمالاً ترشحات زخم کشیده می شود و زخم پاکسازی می شود و برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز می گردد.

از دیگر نشانه های عفونت می توان به موارد زیر اشاره نمود:
– تب بالای 38 درجه سلسیوس
– وجود برآمدگی حساسی در زیر بغل یا کشاله ران ( غدد لنفاوی متورم شده)
– زخمی که بهبود نمی یابد.

نتیجه گیری

در صورتی که به زخم خفیف یا شدید مبتلا باشید باید به سرعت برای درمان مناسب اقدام کنید. برخی از زخم های باز قادر به درمان در منزل هستند. ولی درمان خانگی در همه موارد ممکن نیست.
منبع : https://www.healthline.com/health/open-wound#outlook

ترجمه: دکتر زخم

سایر مقالات ارائه شده:

درمان زخم بستر

درمان زخم پای دیابتی

درمان زخم عروقی

زخم مزمن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط