لوگو دکتر زخم
تغذیه در بیماران دیابتی

تغذیه در بیماران دیابتی

تغذیه در بیماران دیابتی

تغذیه، یکی از مهم ترین مواردی است که افراد دیابتی باید به آن اهمیت دهند. چرا که تغذیه سالم و متعادل در کنار ورزش و فعالیت بدنی، به کنترل سطح قند خون در بیماری دیابت کمک می کند.

تاثیر تغذیه در بیماران دیابتی

تغذیه در بیماران دیابتی بسیار مهم می باشد. از جمله مزایای داشتن رژیم غذایی سالم و متعادل، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– کنترل سطح قند خون، فشار خون و کلسترول

– کاهش وزن

کلینیک زخم به صورت فوق تخصصی با تکیه بر دانش نوین درمان انواع زخم و استفاده از متخصصین مختلف درحوزه های درمانی ، آماده ی ارائه ی خدمات به شما عزیزان می باشد.

به منظور برقراری ارتباط با دکتر زخم از راه های ارتباطی زیر اقدام نمایید:

شماره های تماس:   ۲۲۰۷۳۱۲۵ ۰۲۱   /   ۵۲۴۸۰۲۴۰۹۳۹    و  صفحه اینستاگرام

– پیشگیری از بروز مشکلات و عوارض ناشی از دیابت ( مراقبت از پای دیابتی و…)

مصرف کدام مواد غذایی به بیماران دیابتی توصیه می شود؟

– مصرف میوه و سبزیجات تازه مانند بروکلی و هویج

– غلات

– پروتئین، مانند تخم مرغ، مرغ، ماهی

– محصولات لبنی کم چرب

– غذاهای تهیه شده از چربی های سالم

مواد غذایی مضر برای بیماران دیابتی

در مقابل، توصیه می شود مصرف مواد غذایی زیر تا حد امکان محدود شود:

– غذاهای سرخ کرده

– غذاهای شور

– شیرینی جات، آبنبات و بستنی

– نوشیدنی های قندی

نوشیدن آب، به جای نوشیدنی های قندی، آب میوه ها و قهوه توصیه می شود.

مصرف مشروبات الکلی باید در افرادی که دارای علائم بیماری دیابت هستند، تا حد امکان محدود شود. بیمارانی که جهت تنظیم سطح قند خون شان، انسولین و یا داروهای دیابت مصرف می کنند، نوشیدن الکل باعث افت قند خون خواهد شد.

تغذیه در بیماران دیابتی
تغذیه در بیماران دیابتی

نکات مهم در بیماری دیابت

برخی بیماران دیابتی زمان مصرف وعده های غذایی شان مانند قبل خواهد بود و تغییری در برنامه غذایی شان ایجاد نخواهد شد. این حالت به نوع داروهای مصرفی و هم چنین نوع انسولین دریافتی بستگی دارد. گاهی صرف نظر از یک وعده غذایی می تواند باعث افت شدید قند خون شود.

تغذیه در بیماران دیابتی شامل نکاتی مانند موارد زیر می باشد:

  • مصرف میزان متعادل و مناسب وعده های غذایی به کنترل سطح قند خون و وزن بدنی بیماران دیابتی کمک می کند. در خصوص میزان کالری مورد نیاز و اندازه وعده های غذایی در طول روز باید با پزشک مشورت داشت.
  • اگر بیمار دیابتی اضافه وزن داشته باشد، توصیه می شود که وزن کم کند، به همین خاطر مصرف کالری روزانه و مواد غذایی چرب و شیرین باید محدود و تا حد امکان از سبد غذایی حذف شوند.
  • از آن جایی که کربوهیدرات در بدن تبدیل به گلوکز می شود، تاثیر مستقیم بر سطح قند خون می گذارد. میزان مصرف کربوهیدرات در افراد دیابتی به میزان فعالیت بدنی فرد و هم چنین داروهای مصرفی بستگی دارد.
  • نشاسته، میوه ها و شیر سرشار از کربوهیدرات هستند. سعی شود مصرف نان سفید، برنج سفید و نوشیدنی های قندی محدود و در مقابل، میوه و سبزیجات مصرف شود.
  • در خصوص مصرف ویتامین ها و مکمل ها، باید گفت که در صورتی که ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن از طریق رژیم غذایی تامین نشود، مصرف مکمل توصیه می شود، البته در خصوص اثرات و عوارض جانبی مصرف آن ها با پزشک مشورت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط